Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szemfestés

2010.11.02

Olyan szemfestéket válassz, ami kontrasztban áll a szemeddel, vagy hangsúlyozza azt, és ne olyat, ami éppen megegyezik vele. Mindig ügyelj arra, hogy a festék legyen összhangban a bőröddel és a ruhád színösszeállításával!

 

Emellett pedig a szemtípusodat kell figyelembe venni: attól is függ, hogy mi áll jól neked. Nézd meg alaposan a szemedet a tükörben, aztán válaszd ki, hogy melyik típusba tartozol, és jöhet a sminkelés!

A mandulavágású szem:
Szerencséd van, mert ezt a típust a legegyszerűbb kisminkelni: szinte mindenféle festés jól fog állni neked.

A kerek szem:

A szemhéjad külső egyharmad részére vigyél fel közepes vagy sötét színű szemhéjfestéket! Ezzel egy kicsit hosszabbá tudod varázsolni a szemedet. Ne húzd ki alul a szemedet, mert ezzel kihangsúlyozod a kerekségét.

 

 

A mélyen ülő szem:

Úgy tudod kiemelni, ha világos színt viszel fel az egész szemhéjadra. Az esetleges apró kis ráncok közé ne tegyél festéket, és ne húzd ki a szemedet!

A kis szem:

Kerüld a sötét színeket! Használj közepes tónust, és csak a szemed külső részét húzd ki!

A lecsüngő szemhéj:

A szempilláid kihúzására kell koncentrálnod. Közepes tónusú festéket tegyél fel a szemhéjad felső részére, a szemöldököd alá! Világos színeket ne használj, mert ezek kiemelik a lecsüngő bőrt!

 

 

A távol ülő szemek:

Minden figyelmet a belső sarokra kell irányítani, ezáltal közelítheted egymáshoz a két szemedet. Tehát inkább a szemhéjad belső részét hangsúlyozd, ne pedig a külsőt!

A közel ülő szemek:

Az ilyen típusú szemnél éppen fordítva: a szem külső sarkára kell koncentrálni. Közepes vagy sötét festéket használj, s a szemhéjad külső egyharmad részére alkalmazd!

 

 

A kidülledő szem:

Csökkentsd a szemhéjad nagyságát! Közepes, matt tónusú színt használj az egész szemhéjadra, de a legmélyebben lévő részt ne fesd ki!

A keleti típusú szem:

A szempilla vonalát és a külső sarkot kell hangsúlyoznod! Ügyelj azonban arra, hogy a szempillád legmélyebben lévő részét ne húzd ki, mert az természetellenesnek fog tűnni!

A lefelé ívelő szem:

Ne a szempillád vonalára, hanem a szemhéjadra irányítsd a figyelmet! Sose húzd ki a szemedet, mert azzal csak a lefelé ívelő vonalat hangsúlyoznád.

És bármilyen típusú is a szemed, ne kapkodj, hanem légy nagyon türelmes a sminkelésnél! Este pedig ne felejtsd el arclemosóval megtisztítani az arcod! Jó kísérletezést! Csak ügyesen!

 


 

Szemfestés egyszerűen

 

 

Itt lépésről lépésre segítek neked,hogy a szemed minél szebb,egyenletesebb és tartósabb sminkben pompázzon!Az a legjobb,hogy amikor a lépéseket olvasod,közben vagy rögtön utána lépesről lépésre sminkeled magad!

 

 

 

1.lépés: Ha azt szeretnéd,hogya sminked tartós legyen.akkor kenj egy kevés alapozót vékonyan a szemhéjadra.Igazán tartósan pedig úgy marad fenn a festék,ha alapozó helyett korrektorral simítod át a szemhéjadat alul és felül egyaránt.

 

 

2.lépés: Az alapozót mindig le kell fixálni púderrel,hogy tompábbá tegyük a csillogást,és hogy az alapozó tartós maradjon!Figyelj a szem környéki részek púderezésére,mert ha vastagon teszed fel,és megül a kisebb redőkben,akkor kiemeli azokat,és ráncosnak tűnhetsz!

 

 

3.lépés: Az idei trend szerint a szemhéjon a pasztellszínek és az élénk kék,zöld,lila árnyalatok is divatosak!Válaszd az alkalomhozz illő színt - hétköznapra mindenképp a halvány,pasztell árnyalatokat!A világos színt a felső szemhéjad belső zugától vidd fel a küldő széléig.

 

 

4.lépés: Színes szemceruzával húzd át a szemhéjadat felül - a világos színtől a tekinteted ártatlanabbá,angyalibbá válik.Valamennyi Miss Sporty termék bőrgyógyászatilag tesztelt!

 

 

5.lépés: Ha a pillák tövét húzod ki sötét színnel,azzal optikailag kicsinyíted a szemed.Ám ha fekete helyett barna szemceruzát használsz,akkor kiemeli a szemedet,főleg ha zöld,esetleg kék szemű vagy!

 

 

6.lépés: Ha extra hosszú szempillákat szeretnél,akkor előb használj hosszabbítót!

7.lépés: Végül jöhet a szempilla,amit soha ne hagyj ki!Szemfestéskor könnyen beszíneződhet a pilla is,ezért fontos,hogy utána átfésüld szempillafestékkel.

  

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

--

(-a-, 2011.07.29 02:22)

lehetnének itt képek is, h melyik milyen meg ilyenek...meg így nagyon egysíkú is..

Váááó

(Dóri, 2010.11.02 08:11)

Kitty gratula,le a kalappal,ennyi idősen ilyen klassz oldalt csinálni.

Oldal

(Zsani, 2010.11.02 08:10)

Ez az oldal SZUPER! Nagyon tetszik a szemfestés,menüpont. Nekem sikerült,próbáljátok ki ti is!

...

(Móni, 2010.11.02 08:08)

Kitti nagyon jó az oldalad,gratulálok!

 

 

Profilkép


Utolsó kép


Elérhetőség

Mészáros Kitti

meszaros.kitti@citromail.hu

LevelezőlistaArchívum

Naptár
<< Március / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 32456
Hónap: 444
Nap: 30